Fra et tebesøk i Ourika utenfor Marrakech
Først står kannen der en stund, så er det en som tar ansvar, hever kannen en god halvmeter over teglasset og heller i teen. Deretter åpnes lokket på kannen og teen helles tilbake i kannen. Dette skjer ofte tre ganger før det er klart for å drikke.
Jeg har ved flere anledninger forsøkt meg på å be om teen usukret, men da ler folk av meg. Det er så mye sukker i teen at man kan få følelsen av at teskjeen din kan stå rett og og ned i glasset. Når du lager teen hjemme kan du heldigvis styre dette selv, men det er helt klart at litt sukker hører med.
Marokkansk myntete
gun powder te*
fersk mynte (ikke peppermynte)
sukker
*Dette er en grønn te fra Kina (finnes i de fleste innvandrerbutikker)
Lag teen i kanne. Bruk 1-2 ts te per person. Ha teen i en sikt og skyl den godt i lunkent vann. Du får vasket teen ren og dermed får du en klarere te, noe som er en fordel når den skal serveres i glass. Ha deretter litt sukker og en god nevne med mynte i kannen. Du kan gjerne legge stilkene til mynten oppi også - ta bare kvasten med mynte og riv den i to og stapp alt sammen i kanna. Deretter heller du på kokende vann og rører litt. Smak til så du får et sukkernivå hun kan leve med og nyt smaken av teppekjøp og hyggelige samtaler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar