Rødvinskokte pærer
(4 personer)
4 pærer
5 dl rødvin
1/2 vaniljestang
100 gram sukker
Skrell pærene, men la stilken sitte på. Skjær et rent snitt i bunnen av pærene slik at de kan stå støtt på en tallerken. Ha vin og sukker i en kjele og kok opp. Snitt opp vaniljestangen og ha frøene og stangen oppi med vinen. skru ned varmen endel og ha pærene i kjelen. La de trekke i ca 30 munitter. Hvert 5 minutt bør du snu på pærene slik at de trekker til seg vinen jevnt. Bruk evt. en skje og hell litt av vinen over den delen av pæren som ikke er dekket av vinen. Når pærene er møre har du de ut av kjelen før du koker inn vinen til det halve. Server pærene med vinsirupen og evt. pisket krem.
2 kommentarer:
Nam! Jeg serverte også noe lignende en gang for lenge siden og da lagde jeg vaniljeis ispedd kanel som jeg kjørte i foodprocessor til. Kjempegodt!
Vi fikk rødvinskokte pærer som tilbehør til and i Barcelona i vår. Det var helt himmelsk:-) Så nå ble jeg kjempeglad når jeg så din oppskrift:-)
Legg inn en kommentar