onsdag 10. september 2008

Oeufs en cocotte

Hvis fransk ikke er din sterkeste side kan jeg fortelle deg at oeufs en cocotte betyr egg i form. Dette er en veldig enkel og delikat frokostrett. Den imponerte mine venner denne helgen. 


Egg i form
(per pers)

2 ss fløte
1-2 egg
litt smør

smørristet brød

Sett ovnen på 180 grader. Smør små ildfaste former med litt smør. Kok opp vann og ha vannet i bunnen i en stor ildfast form. Sett de små posjonsformene i den store formen. Ha en ts fløte i hver form og knekk så et egg (eller to hvis du er veldig sulten) i hver form. Hell resten av fløten på toppen av egget og avslutt med litt smør over hvert egg. Sett eggene i ovnen og la de bake i 8-10 minutter. Du kan ta ut formen og riste lett på den og se om du har fått en konsistens du liker. Du kan også ta ut eggene mens de fortsatt er "litt løse" og la de bake ferdig på kjøkkenbenken. Så lenge du lar posjonsformene bli stående i det varme vannet vil de fortsette bakeprosessen en stund. Serveres med salt og pepper og brød som du rister i panne med litt smør. Spises med teskje.
 

1 kommentar:

therese sa...

Dette var døds godt!!! Som alt annet hele helgen:-)