fredag 5. september 2008

Dampet flyndre med en smak av Asia

Jeg fikk tak i litt flyndre i dag, men denne retten kan du lage med annen hvit fisk også. Husk bare at du må bruke lengere tid på dampingen hvis du bruker tykkere fiskestykker.

Dampet flyndre med en smak av Asia
(per pers)

150 gram flyndre
1 ss galanga* (finhakket)
1 fedd hvitløk (finhakket)
1/2 rød chilli (finhakket)
saft og finrevet skall av 1/2 sitron
2 baby pak choi**
2 ss soysaus

sukkererter
ris

*ser ut som en albino fetter av ingefæren. Hvis du ikke får tak i det kan du bruk fersk ingefær. Jeg kjøpte den her.
**bruk helst baby pak choi og ikke den store varianten. Den store varianten kan være litt trevlete. Jeg fant den i samme butikken som jeg kjøpte galanga.

Lag posjonspakker i folie eller bakepapir. Legg fisken i midten av bakepapiret, strø galanga, hvitløk, sitronskall og chili over fisken. Del pak choi i fire på langs og legg de på toppen. Hell over saysausen og lukk pakken. Pass på at det er litt plass på toppen av fiskepakkene, slik at varmluft kan bevege seg rundt i pakken. Damp fiskepakken i en kjele med enten stålrist eller en bambusdamper. Dampes i 5 minutter. Legg noen sukkererter oppi sammen med fiskepakkene det siste minutter. Serveres med ris.


Ingen kommentarer: