torsdag 4. september 2008

Litt godis til drinken II

Det finnes flere varianter med skjell eller crustader å få tak i og disse små munnfullene vekker appetitten godt i gang før middag. Du kan gjerne servere flere varianter samtidig

fylte crustader/skjell

smeltet blåmuggost og gelé (rips eller solbær)
spekeskinke og aïoli
mozarella og finhakkede cherrytomater
røkelaks og rømme med finhakket gressløk
skagenrøre eller en hjemmelaget rekesalat

Nummer 1 lager du slik: fyll hvert lille skjell med litt ost og gratiner dette i ovnen på 170 grader i 4-5 minutter. Se at osten smelter, men pass på at skjellene ikke blir brent. Ha en liten teskje med  gelé i hvert skjell. 
Nummer 2-5 lager du slik: Sett skjellene i ovnen (uten fyll) på 170 grader i 4-5 minutter. Ha de over på et serveringsfat og fyll oppi ønsket fyll. Ha alt fyllet klart, slik at du kan arbeide raskt og skjellene forsatt har lunk når du setter de frem til gjestene dine. 


2 kommentarer:

Terese sa...

Jeg oppdaget siden din i dag, synes den er veldig fin!

Lekkermunn sa...

Therese: Tusen takk skal du ha. Hyggelig at du liker den:-)