onsdag 5. august 2009

Fylte horn

Disse hornene har jeg blitt servert flere ganger, og de er fantastisk gode. Jeg har ennå ikke bakt dem selv, men siden jeg har prøvesmakt så mange ganger drister jeg meg til å legge ut oppskriften likevel. Jeg har fått disse servert på dugnader, hvor det er godt med noe man kan spise raskt og uten bestikk og servise. Selvsagt best ferske, men en rask oppvarming i ovn eller mikro hjelper også på. Jeg tror oppskriften opprinnelig kommer fra TV2s Wenche Andersen.

Fylte horn

200 gram smør
6 dl melk
50 gram gjær
2 ts salt
4 ts sukker
1 kg hvetemel

fyll
revet ost (jeg har fått med cheddar, men Jarlsberg/Norvegia kan brukes)
finstrimlet skinke

Smelt smøret og ha så melken oppi. Varm det hele lunkent og rør ut gjær. Bland så dette med de tørre ingrediensene og elt til du har en glatt og fin deig. Sett deigen til heving i underkant av en time. Når deigen er hevet, deler du den i tre og kjevler hver av de tre delene ut til en stor sirkel, del så sirkelen i åtte biter (som du deler en rund pizza) I ytterkant av hver del legger du 1 ss revet ost og 1 ss strimlet skinke. Rull så sammen til et horn og legg dem på bakebrett. Sett ovnen på 225 grader. La hornene etterheve i ca 20 minutter, pensle dem så med egg eller melk (så så kan du evt. ha litt sesamfrø eller valmuefrø til slutt) - og stek i midlen av ovnen i 12-15 minutter. Avkjøles på rist hvis de ikke skal spises med en gang. Hornene kan fint fryses.



2 kommentarer:

Sachas Verden sa...

Åhh, disse ser superlækre ut, får prøve meg på dem ikveld. Tusen takk for en skikkelig inspirrende blogg :)

Anonym sa...

Dette var en fin oppskrift! Og hornene ble en suksess :o) Nam nam!