Så dette er saken, jeg begynner nå med de eldste bladene og titter igjennom hvert enkelt blad - hvis jeg finner noe som fortsatt ser innbydende og godt ut, så lager jeg det nå. Og så kaster jeg bladet. Jeg har jo ikke lenger kontroll på hvilke oppskrifter jeg har. Den spesialbygde bokkyllen på kjøkkenet tåler ikke mye mer før en kollapser og nye blader kommer jo stadig i hus.
Så første økt i oppryddingsprosjektet er dette brødet. Jeg hadde oliven igjen etter uermiddagen min tidligere denne uken- og så fant jeg en oppskrift på olivenbrød i Elle à la carte 2/96. Jeg har endret litt på oppskriften og lagt til friske urter, så det ble selvsagt ikke helt som i bladet, men ideen kom iallefall fra et blad (som nå er kastet)
Oliven- og basilikumsbrød
13-14 dl hvetemel
6 dl vann
1 pose tørrgjær
2 ss olivenolje*
2 ts salt
til olivenmiksen
2 dl stenfrie sorte oliven
3 ss olivenolje*
en nevn med hakket basilikum
grovt salt
*Jeg hadde en flaske med O&Co. basilikumsolje og brukte den.
Ha hvetemel i en bakebolle og tilsett tørrgjær, salt, olivenolje og vann. Rør deigen smidig, men ikke altfor fast. Min deig var litt rennende. La deigen heve i to timer. Finhakk olivenene og basilikumen og ha det i en skål med oljen.
Sett ovnen på 260 grader. Elt/kjevl deigen ut til et et stort rektangel. Smør olivenmiksen utover - rull deigen så sammen og legg den som en sirkel på et brett. Skjær noen hakk ned i deigen, slik at du kommer ned til olivenmassen. La deigen etterheve i ca. 30 minutter. Pensle brødet med olivenolje og ha litt grovt salt på til slutt.
La brødet stek i ca 15 minutter på 260 grader. Sett så varmen ned til 150 grader og stek videre i ca 20 minutter. Avkjøles på rist.
1 kommentar:
takk for fin oppskrift. Jeg må kjøpe inn ny potte med basilikum nå:-)
Legg inn en kommentar