Japansk laks
Laks- eller ørretfilet
Teriyakisaus*
Vårløk
Ingefær
Rød chilli
(*Jeg har prøvd flere varianter, men jeg foretrekker Santa Maria Teriyaki Sauce - den har den rette, tykke sirupkonsistensen jeg syntes passer her)
Sett ovnen på 200 grader. Siden fisken er mer eller mindre dekket av sausen når den er ferdig pleier jeg å nappe ut det jeg finner av bein før jeg setter i gang med denne retten. Hell sauen over i en bolle (jeg bruker 1-1 1/2 flasker til fire personer) Bland inn tynne ringer av vårløk, finhakket chili og ingefær i sausen og ha det hele over fisken. Dette kan du gjerne la stå i klart i kjøleskapet til det er middagstid. Mengdeforholdet av grønnsakene kan du prøve deg frem med, men jeg bruker en rød chili, ca. 5 cm ingefær og to bunter med vårløk til fire personer. Stekes midt i ovnen i 20-30 minutter (avhengig av tykkelsen på fisken)
3 kommentarer:
Hmmmm - elsker laks så denne skal jeg prøve:)
Hilde
Denne vil jeg også prøve. Hva serverer du til?
Hei Smilla - jeg serverte den sammen med denne http://lekkermunn.blogspot.com/2008/06/nytt-liv-til-bnnene.html + en hjemmelaget potetstappe. Det kommer en oppskrift på det om noen få dager.
Legg inn en kommentar