mandag 11. august 2008

Den vanskelige kongekrabba

Dette skulle være fortellingen om den perfekte, velsmakene og vakre kongekrabberetten. Men noen ganger går ikke ting helt som jeg ønsker. Enten var det planen min som ikke var god nok eller så var ikke ferdighetene mine gode nok.
Jeg stod iallefall ved fiskedisken på Smart og følte at det var tid for spise kongekrabbe. Jeg hadde allerede prøvd meg på ravioli med kongekrabbe for noen år siden, men den gangen svømte mesteparten av krabbekjøttet ut av pastaen og rett i kokevannet. Så denne gangen hadde jeg fått lånt meg en ravioliutstikker som skulle hjelpe meg til å lukke pastaen rundt krabbekjøttet. Jeg renset krabbeklørne, lot dem renne seg litt tørrere og blandet krabbekjøtttet med finhakket mango og rød chilli. Jeg lagte en perfekt pasta og lagte fin ravioli. Men det ville seg likevel ikke. Det ble i grunnen godt nok, men det var noen som fungerte og det skal iallefall sier at det ikke var spesielt fotogen ravioli jeg lagde. Så denne ble bare et liten fortelling om noe som ikke ble som det skulle. Men jeg gir meg ikke - jeg skal i løpet av høsten få til dette her - og gjett om dere skal få høre om det.

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg har også prøvd meg på russerkrabben i sommer. Har kommet frem til at en enkel og velsmakende variant er å klippe de lange bena på langs, fylle på med godt smør blandet med hvitløk, og så i ovnen til smøret har smeltet.
Nydelig!!

Janke