tirsdag 12. august 2008

Gardsmat fra Buskerud

Jeg har aldri likt å stoppe hist og her hvis jeg er på vei til steder som krever flere timers kjøring. Jeg vil frem! Men det er jo ingen grensen for hva denne bloggen kan få meg til å gjøre. Så endelig, sist helg, på vei til fjells, stoppet jeg for første gang på Veikåker gård, 1 mil nord for Nordsund. Gården har flott utsikt til Norefjell og Krødern og ligger strategisk i forhold til en strekk på beina mellom Oslo og Hallingdal.




I gårdsbutikken selger de økologiske egg fra 800 egne høner, økologisk grisekjøtt fra egen gård, i tillegg til en rekke produkter fra mindre produsenter i kommunene Modum, Sigdal og Krødsherad (også kalt Kunstnerdalen) Jeg kjøpte med egg, økologisk brød og veldig god eplemost. Veikåker gård tilbyr også fugl- og harejakt med overnatting på gården. Ellers kan det rapporteres om en syngende Border Collie og to elghunder som ikke bjeffer (og det er jo nesten en severdighet i seg selv)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg må bare få lov å anbefale den gyldne omvei på Inderøy i Nord Trøndelag: http://www.dengyldneomvei.no/

Her fant jeg mye bra gårdsmat. Mine favoritter var nok:
www.gulburet.no

www.oynaparken.no

www.ysteri.no (fantastiske gode oster. De selger ostene til ysteriet i butikken Farmers Market i Oslo og på utvalgte Ultra butikker.

Så dersom man er i de trakter er det bare å ta seg en tur innom.

Lekkermunn sa...

Maud: Takk for tipset. Når sant skal sies er det i grunnen ikke så ofte jeg bare svinger innom Nord Trøndelag. Jeg tror jeg i første omgang må se om jeg finner noen av tingene her nede...kanskje på et bondens marked eller i butikk.