søndag 24. august 2008

Vi vil ha loff!

Det er slett ikke vanlig at jeg pakker inn brødene jeg baker i silkepapir, cellofan, bånd og roser, men i går tok jeg med en nybakt loff som vertinnegave. Jeg regnet med at bursdagsbarnet hadde vært opptatt av å forberede maten til gårsdagens fest og kanskje ikke tenk så mye på dagens frokost. 

Loff
(2 stk)

800 gram hvetemel
50 gram fersk gjør
1ss honnning
1 ts sirup
2 ts salt
1 dl olivenolje
1 dl melk
4 dl lunkent vann

valmuefrø

Ha hvetemel og salt i bakebollen. Smuldre gjæren og bland den med honning, sirup, olje og melk. Bland så inn lunkent vann og rør til gjæren er oppløst. Bland væsken inn i melblandingen. Elt deigen til den er glatt og smidig. La deigen heve seg til dobbel størrelse. Sett ovnen på 200 grader. Del deigen i to og bak ut to brødstykker. Smør to brødformer med smør og kle de så med valmuefrø. La brødene heve nå nytt til dobbelt størrelse (dette tar ca en halv time hvis de står et lunt sted). Pensle brødene med litt vann og stå evt. på litt fingersalt. Stek brødene i ca. 30 minutter. 


1 kommentar:

Anonym sa...

Tusen takk for brødet. Det kom godt med til et slitent bursdagsbarn i dag. Luftig og godt. Nam, det kan hende at det blir litt til kveldsmat også.