mandag 4. august 2008

Leilas' fristelser

Jeg var på Posten og henter en skikkelig smaksbombe i helgen. I flere år har jeg gledet meg over oppskriftene til den svenske kokken Leila Lindholm i matbladet Elle mat & vin (tidligere Elle à la carte) og nå har jeg slått til og bestilt alle de tre bøkene hennes. Jeg skal prøve meg på noen av oppskriftene hennes snart og gi en smakebit her på bloggen.7 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har også kjøpt meg kakeboken. Den har så fine og fristende bilder, men har ikke testet noen av oppskriftene ennå. Veldig fine bilder du tar forresten!!

Lekkermunn sa...

Hege: Takk skal du ha. Kom gjerne med tips hvis det er noen av oppskriftene som er spesielt gode.

Anonym sa...

Har prøvd to oppskrifter allerede. Den ene fra guldkant på hverdagen s. 34 "valnøttspasta fra Toscana" og den andre fra middagstips s. 64 "Hoisinkylling med vietnamesisk salat". Valnøttspastaen var veldig god og veldig annerledes enn andre pastaretter jeg har smakt før. Jeg serverte den som en forrett. Hoisinkylling var god, samboeren min syntes den var bedre enn det jeg gjorde. Jeg har fortsatt litt problemer med mat som blir litt søtt.

Jeg synes alle bøkene hennes er geniale og blir ikke lei av å lese i de.

Gleder meg til å høre hva du prøver ut :)

Anonym sa...

Nå har jeg laget enda en oppskrift fra en av bøkene hennes. "A piece of cake" s. 156. "Tortano". En kringle fylt med parmaskinke, mozarello, olivner og basilikum. Snadder. Ble utrolig godt. Jeg hadde ikke fersk basilikum. Brukte litt tørkede urter i stedetfor, men smakfullt ble det likevel. Følte at deigen ble veldig bra, når man bruker litt durumhvete.

Christel sa...

Hei
Jeg har sett Leila på tv4. Hun har også nå nylig laget et blad nå som jeg har begynt å abonnere på. Har ikke fått det enda. Kan jeg spørre deg hvor du fikk tak i hennes kokebøker? Kjøpte du dem samtidig? Kunne tenke meg dem:)

Lekkermunn sa...

Christel: Hei:-) Jeg kjøper ofte svenske og danske bøker på www.capris.no - de har felles dansk/svensk/norsk varebeholdning og de er veldig raske. Jeg slo til og betilte alle bøkene samtidig. Hadde sett noen saker av henne i Elle mat och vin og var ganske sikker på at jeg kom til å like bøkene. Jeg er veldig interessert i navnet på det bladet hennes:-). Jamie sitt nye blad er forresten veldig bra.
Ha en fortsatt fin kveld.
Cecilie

Christel sa...

Hei Cecilie
Takk for det:) Jeg slo til også med alle bøkene. Det var ikke så værst dyrt heller. Bladet heter Leilas country living. http://www.leilascountryliving. Du kan ikke bestile rett fra siden men dersom du sender dem en email så ordner de et abonnemet for deg. Det blir ikke solgt i norske butikker i første omgang. Jepp jeg har begge bladene til Jamie også:) Nice;)