onsdag 6. august 2008

Kalveschnitzel med parmesan

Det skal ikke være lett å få tak i kalvekjøtt i Norge. Jeg vet ikke hvorfor det ikke produseres mer av dette kjøttet da ryktene skal ha det til at det meste av det norske kalvekjøttet ender opp på restauranter eller på institusjonskjøkkener rundt omkring i landet. Reiser du til Sverige eller Danmark er utvalget i dette deilige og delikate kjøttet betraktelig bedre enn her hjemme. Jeg har handlet godt kalvekjøtt i både Sverige og Frankrike, men her om dagen fant jeg noen beskjedne pakker med kavleschnitzeler på Meny og da slo M, F og jeg til med denne oppskriften (inspirert av en oppskrift fra Bill Granger)

Kalveschnitzel med parmesan
(til fire personer)

8 kalveschnitzeler
2 dl brødrasp
2 dl revet parmesan
2 ss finhakket flat persille
1 ss finhakket timian
1 ts salt
nykvernet pepper
1 dl melk
2 egg
2 dl mel
1 dl olivenolje
Bank ut kalveschnitzelene med en kjøttbanker eller en kjevle. Bland sammen de hakkede urtene, den revne osten, brødrasp, salt og pepper i en bolle. Bland egg og melk i en annen bolle. Ha melen på en tallerken.  Først klapper du kalvekjøttet godt ned i meltallerkene, deretter i egg-og melkeblandingen og avslutt i blandingen med ost og urter. Pass på at du får dekket alt kjøttet. Det kan være litt vanskelog å beregne helt hvor mye som går med fra de ulike bollene. Går du tom, er det bare å lage opp litt mer. Det viktigste er at kjøttet blir skikkelig dekket. 
Kjøttet stekes i stekepanne med olivenolje. Vær tålmodig og stek ikke mer kjøtt enn at du har god plass i pannen. Du vil ikke få den sprø og gode stekeskorpen hvis du legger kjøttet tett inntil hverandre (eller oppå hverandre).  Stek kjøttet i omkring to minutter på hver side. Stek med flere stekepanner eller hold kjøttet varmt eller hvert som det blir ferdig. Vi hadde disse potetene til denne retten. 


Ingen kommentarer: