torsdag 25. september 2008

Fårikålens festdag

Visste du det? At siste torsdag i september er Fårikålens festdag? Ja, da er det vel bare å lage fårikål i dag da. Dette er såre enkelt, så egentlig er det ikke nødvendig med en oppskrift. Men hvis du ikke har laget det før - så er det altså slik: 

Fårikål

lammekjøtt*
hodekål
salt
hel pepper
vann

(evt. litt hvetemel)

* Du kan bruke bryst, nakke eller bog. Kjøttet selges oftest med betegnelsen fårikålkjøtt - vanskelig å ta feil av!

Legg kjøtt og skiver av kål lagvis i en kjele. Strø salt og pepper mellom lagene. Noen har også litt hvetemel mellom hvert lag, for å jevne fårikålen. Hell på vann. La det koke opp, skru ned varmen og la det så trekk i iallefall 1 1/2 time. Server med kokte poteter. 


Ingen kommentarer: