fredag 19. september 2008

Rugflette med valnøtter

Dette brødet ble laget litt på slump med svensk mel. Jeg har tatt med jeg restene fra melposene hjem og sammenliknet det med melet man får kjøpt her hjemme and here are the results from the Norwegian jury

Rugflette med valnøtter

1 liter siktet rugmel (fint)
1-2 dl sammalt hvete (fint)
5 dl naturell yoghurt
2 ts salt
2 ss olivenolje
1 pakke fersk gjær
2 never med valnøtter

Varm yoghurten opp slik at den får 37 grader. Bland deretter sammen yogurt og gjær. Bland så dette sammen med mel og salt. Knus halvparten av valnøttene med hånden og la den andre halvparten av nøttene forbi hele. Bland nøttene og oljen i deigen og elt i cm 10 minutter (noe kortere tid trengs hvis du bruker en kjøkkenmaskin) Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse. Sett ovnen på 250 grader. Når deigen har nådd dobbel størrelse tar du den ut på benken, elter den litt før du deler den i tre lange pølser. Flett deigen sammen og la den heve videre i iallefall en halv time. Stek brøden på 250 grader i 10 minutter. Skru så ned varmen til 200 grader og stek videre i 25 minutter. Avkjøl brødet på rist. 
PS. Men såpass grovt mel blir dette ikke verdens mest luftige brød, men det var godt med ost eller med smør og honning. 1 kommentar:

Anonym sa...

Planen er å kjøpe en Kenwood i helgen. Nå vet jeg hva jeg skal bake :)