mandag 1. september 2008

Kylling uten aluminium

Min søster og jeg var i barndommen meget skeptiske til min mors kokkelering. Hvis det stod noe på bordet som vi ikke var helt sikre på hva var, spurte vi om det var oppskrift eller fantasi. Hvis svaret var oppskrift spiste vi villig vekk, men var svaret fantasi, ja da var vi veldig skeptiske. Selvsagt lære mamma seg raskt at det var lurest å svare oppskrift på vårt spørsmål. Denne oppskriften var en gjenganger på lørdagene, men vi skrek likevel etter de store aluminiumspakkene med papplokk som inneholdt slike ting som Lørdagskylling og TV-kylling. I dag er det vel ingen tvil om at et er mammas fantasi-lørdagskylling som er den beste. 

mammas lørdagskylling
(4 pers)

en stor kylling (Stange eller Prior Gourmet)
2 beger matfløte
saften av to sitroner
6 fedd hvitløk (finhakket)
to ss tørket estragon
salt & pepper

Sett ovnen på 200 grader. Del kyllingen i 8 stykker og legg de i en ildfast form. Ha på nykvertet salt og pepper. Stek kyllingen i 40 minutter. Ta formen ut og held blaningen av fløte, sitronsaft, hvitløk og estragon over kyllingen. Stek videre i 20 minutter til. Server med ris og en god salat.  


4 kommentarer:

Lilla sa...

Hei, prøvde tidligere å sende deg en kommentar.. vet ikke hvor den ble av. Ganske fersk på dette.
Jeg syntes bloggen din er veldig inspirerende, og håper det er greit for deg at jeg legger en link på min side.

Husker forøvrig godt lørdagskylling var stor stas ja :)
Ha en fin kveld!

Lekkermunn sa...

Lilla: Hei. Så du var den heldige typen som fikk "kjøpe-kylling"! Bare hyggelig at du lager lenke til meg:-)
Ha en god natt

Anonym sa...

Denne ser utrolig lekker ut, si meg er du kokk?
Jeg har vert kokk i over 20 år. Denne loggen har mye å by på. Var i Thailand i Januar og fik smake på den lokale maten, utrolig godt. mat er ikke mare mat, det er lukt, variasjon, farger, og ikke mins komposisjon. lekkert fremført her.

Lekkermunn sa...

Arvid K: Hei Arvid, jeg er nok langt i fra kokk, dessverre. Jeg er en halvstudert statsviter med jobb i fagbevegelsen. Men matlaging har jeg holdt på med siden jeg var veldig liten, selv om pasjonen og interessen har blitt sterke med årene. Jeg skulle gjerne reist tilbake til Thailand selv og lært mer om maten der. Den er fantastisk god og innbydende. Vietnam frister også i så måte, jeg har blitt mer og mer begeistret for det kjøkkenet også. Spiste mye god vietnamesisk mat når jeg studerte i Frankrike. Veldig hyggelig at en kokk liker bloggen min. Ha en fin dag.