tirsdag 16. september 2008

Koselig kveldsmat

I min oppvekst var begrepet koselig kveldsmat noe veldig spesielt. Vi var fire stykker i familien og alle hadde fullt program. Min søster og jeg var stadig på fotballtrening, faren min var aktiv i politikken og moren min reiste mye i jobben sin. All denne aktiviteten førte til at det ofte var dårlig oppmøte på kjøkkenet ved middagstid. Derfor ble koselig kveldsmat innført. Da dekket vi bordet sent på kvelden, det var godt pålegg, brød, te, stearinlys og et brunt keramikkservise som ble brukt kun til dette formålet. Alle ble mette og alle var samlet.

I dag bruker jeg fortsatt kveldsmat, kanskje blir teen byttet ut med vin, men som oftest ikke. Dette er også noe jeg liker å servere hvis jeg får besøk sent på kvelden. Kanskje kommer det venner med et sent fly og da syntes jeg det kan bli litt tungt med en ordentlig middag. Da er det yppelig med godt brød, godt pålegg og kanskje noen oliven. Det er veldig hyggelig og det innebærer ikke noe stress i det hele hatt. Jeg slår herved et slag for kveldsmaten.


4 kommentarer:

Snåta sa...

Og eggerøre og kakao med krem!!!

Anonym sa...

Nå fikk jeg lyst å ta frem det gamle keramikk serviset igjen! Ingenting smaker som te fra en slik kopp på kvelden.
Har du oppskrift på et godt brød? (Loffen din er kjempe god, men nå tenker jeg mer på et saftig grovbrød).

Ramme Alvor sa...

Søttar deg i denne saka! Eg kjem frå ein familie som samlast rundt kveldsmaten med latter og skjemt. For oss ungane var kveldsen ein smugkikk inn i vaksenverda og felleskapet dei hadde.

Eg tykkjer bloggen din er heilt fantastisk og håpar det er ok at eg har lenka til deg på sida mi?

R.A.

Lekkermunn sa...

Snåta: Herregud så heldig du var vært. Hos oss var det ikke kakao. Iallefall ikke til hverdags.

Anonym: Jeg skal se om jeg får bakt litt til helgen, så skal jeg legge det ut til uka.

R.A.: Bare hyggelig at du har lenke til bloggen min. Ja både kveldsmat og voksenselskaper var spennende. Jeg pleide å ligge i kjellestua og høre på middagsselskaper som ble mer og mer fyllt av latter og høye stemmer etterhvert som vinen gikk unna. Jeg likte det veldig godt.