onsdag 24. september 2008

Rødvinskokte pærer

Jeg hadde handlet inn godt med rødvin til den franske oksegryten i helgen og derfor lot jeg vin bli en viktig ingrediens i desserten også. Dette er en enkel rett og du kan godt lage pærene ferdig dagen før de skal serveres. 

Rødvinskokte pærer
(4 personer)

4 pærer
5 dl rødvin
1/2 vaniljestang
100 gram sukker

Skrell pærene, men la stilken sitte på. Skjær et rent snitt i bunnen av pærene slik at de kan stå støtt på en tallerken. Ha vin og sukker i en kjele og kok opp. Snitt opp vaniljestangen og ha frøene og stangen oppi med vinen. skru ned varmen endel og ha pærene i kjelen. La de trekke i ca 30 munitter. Hvert 5 minutt bør du snu på pærene slik at de trekker til seg vinen jevnt. Bruk evt. en skje og hell litt av vinen over den delen av pæren som ikke er dekket av vinen. Når pærene er møre har du de ut av kjelen før du koker inn vinen til det halve. Server pærene med vinsirupen og evt. pisket krem.


2 kommentarer:

Snåta sa...

Nam! Jeg serverte også noe lignende en gang for lenge siden og da lagde jeg vaniljeis ispedd kanel som jeg kjørte i foodprocessor til. Kjempegodt!

Ina sa...

Vi fikk rødvinskokte pærer som tilbehør til and i Barcelona i vår. Det var helt himmelsk:-) Så nå ble jeg kjempeglad når jeg så din oppskrift:-)