Hverdagswok
kyllingfileter
curry paste
nudler
rødløk eller vårløk
hvitløk
diverse grønnsaker
kokosmelkpulver
(gjerne ferske urter)
Dette er en vag oppskrift, fordi dette er i grunnen er snakk om et prinsipp. Hvis du har kyllingen i hus dagen før du skal lage denne retten kan du gjerne strimle kyllingen og ha det i en bolle med curry paste og noen skjeer med olje. La dette stå i kjøleskapet natten over (hvis du kommer hjem med kyllingen lager du bare dette først).
Varm woken eller en store stekepanne. Kok nudler etter anvisning på pakken. Ha i olje i woken og fres hvitløk og løk. Ha i kyllingstrimlene og stek dette. Ha deretter i det du ønsker av grønnsaker. Husk å ta i de grønnsakene som trenger god tid først og de som hade skal ha varme helt til sist. Gulrøtter trenger lengere tid enn squash eller bønnespirer. Når grønnsakene straks er ferdig, ha i litt vann blandet med 1-2 ss kokosmelkpulver. Ta vannet av nudlene, klipp de litt opp med en saks og bland de inn i woken.
Så altså; hvis du har et glass med curry paste (de finnes i allefall fire forskjellinge styrker), nudler, kokosmelkpulver og kylling i skap og kjøpeskap er det eneste som skal til et assortert utvalg av grønnsaker. Det finner ingen regler - bruk det du har. I går brukte jeg tre farger med paprika, en squash og litt koriander. Fort gjort, godt og raskt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar