Gulrot- og koriandersuppe
1 løk (hakket)
1 fedd hvitløk (finhakket)
1 rød chili (uten frø, finhakket)
1 ts malt koriander
olje
2 poteter (skrelt og skåret i biter)
500 gram gulrot (skrelt og skåret i biter)
2 terninger hønsebuljong
1 liter vann
1 stor neve koriander
Fres løk og hvitløk i olje. Ha i malt koriander, chili og poteter. La dette surre i noen minutter. Ha i gulrøtter, vann og buljong. La dette koke opp og skru så ned varmen slik at det står og småputrer i ca 20 minutter. Kjenn så etter at gulrøttene er myke. Kjør den ferske korianderen i foodprocessoren og hell så på suppa. Kjør til du har en glatt masse. Med mindre du har en kjempemaskin må du nok gjøre denne prosessen i to-tre omganger. Ha alt tilbake i kjelen og kok opp igjen. Smak til med salt og pepper.
5 kommentarer:
Herlig suppe, smakte utmerket på en tidlig høstdag ;-)
Takk for en nydelig lunsj ;-)
deilig, deilig, deilig! Suppe som virkelig kan anbefales. Serverte den i går med ferskt brød og det var en suksess!
Nå har jeg kjøpt to store bunter med norske gulrøtter og har tenkt å teste ut denne suppa i kveld. Siden jeg er en elendig baker blir det nok noe godt brød hos baker'n eller hvitløksbaguetter.
Line: Bra Line - har du prøvd fenikkelsuppa ennå?
Snåta: Så bra - jeg håper du liker den. Ingenting er som høstens fersk og norske gulrøtter. Jeg liker den veldig godt. Synt du ikke er noe baker - fordi imorgen er det kanelbullens dag i Sverige - og oppskrift følger....
Suppa var nydelig! Jeg lagde like godt dobbel porsjon, så nå har jeg fryst ned litt og så blir det suppe igjen til middag i kveld.
Ja, jeg må snart komme over bakevegringen min. Kjøpte inn masse forskjellig mel og ferskgjær for et par uker siden i håp om at "bake brød"-ånden skulle komme, men den er fraværende. Det er så mye kliss og jeg griser så fælt og det blir deig på hender og benk og i det hele. Det hender jeg baker eplekake, men gjærbakst er ille.
Legg inn en kommentar