Så hva sier du til en skikkelig klassiker? Stekt makrell med rømme og agurksalat. Du kan steke makrellen som filét eller som hel fisk, og du kan steke den både i panna og i grillen. Jeg foretreker å steke hel fisk i panna.
Rens og skyld fisken godt. Skjær noen snitt i skinnet og strø litt salt og en god urteblanding inni fiskens buk. Jeg har i dag brukt dill og (i god Fjernsynskjøkken-ånd) kruspersille. Stek fisken i smør, gi fisken god varme med en gang, og sett ned varmen og stek fisken i ca ti minutter.
Agurksalat
Agurk
Klar eddik (7%)
vann sukker
Skjær agurken i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel. Bland sammen 1 dl vann og 2-3 ss eddik. Ha i 1-2 ts sukker. Bland sammen og la salaten trekke en halvtime før servering. Server med rømme (gjerne med finhakket dill i) og kokte poteter.
1 kommentar:
Mmm, makrell er deilig. Også på grillen. Lag en klissete marinade av honning, olje, curry, hvitløk, chilli, salt og pepper. Lag snitt i fisken langs begge sidene, la fisken ligge og trekke i marinaden lenge. Snitt forsiktig hele chilli og putt en inni hver fisk. Etter noen timer legges fisken på grillen. Nydelig. Vi kaller det for djevelsk makrell, pga chillien som ligger og godgjør seg inni buken under grilling :-)
Janke
Legg inn en kommentar