Kalveschnitzel med parmesan
(til fire personer)
8 kalveschnitzeler
2 dl brødrasp
2 dl revet parmesan
2 ss finhakket flat persille
1 ss finhakket timian
1 ts salt
nykvernet pepper
1 dl melk
2 egg
2 dl mel
1 dl olivenolje
Bank ut kalveschnitzelene med en kjøttbanker eller en kjevle. Bland sammen de hakkede urtene, den revne osten, brødrasp, salt og pepper i en bolle. Bland egg og melk i en annen bolle. Ha melen på en tallerken. Først klapper du kalvekjøttet godt ned i meltallerkene, deretter i egg-og melkeblandingen og avslutt i blandingen med ost og urter. Pass på at du får dekket alt kjøttet. Det kan være litt vanskelog å beregne helt hvor mye som går med fra de ulike bollene. Går du tom, er det bare å lage opp litt mer. Det viktigste er at kjøttet blir skikkelig dekket.
Kjøttet stekes i stekepanne med olivenolje. Vær tålmodig og stek ikke mer kjøtt enn at du har god plass i pannen. Du vil ikke få den sprø og gode stekeskorpen hvis du legger kjøttet tett inntil hverandre (eller oppå hverandre). Stek kjøttet i omkring to minutter på hver side. Stek med flere stekepanner eller hold kjøttet varmt eller hvert som det blir ferdig. Vi hadde disse potetene til denne retten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar