Tomat- og bønnesalat
(forrett 4 personer)
5 plommetomater
6 fedd hvitløk (finhakket)
2 never grønne bønner
flat persille (finhakket)
olivenolje
pinjekjerner
fetaost
Kok bønnene i noen minutter i saltet vann, men pass på at det fortsatt er god tyggemotstand i bønnene. Ha de over i iskaldt vann og la de renne av. Rist pinjekjernene i tørr panne. Fjern skinnet på tomatene (skjær et kryss med en skarp kvin, ha tomatene i kokende vann i 10-15 sekunder og pell av skinnet. Del tomatene i to og skrap juice og frø over i en bolle. Del opp tomatkjøttet i mindre biter og ha den i en annen bolle.
Ha godt med olje i en middels varm panne og fres hvitløken i et par minutter (hvis du har for sterk varme svir du hvitløken og den blir ikke noe god). Ha i tomatsaften og frøene, sett opp varmen litt og la dette koke inn til halvparten. Ha i tomatkjøttet, bønnene og persillen. Kok videre til bønnene er varme og ha dette på en tallerken. Strø så pinjekjernene og smuldret fetaost over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar