torsdag 14. august 2008

Forrett med tomater og bønner

Dette er en lett og deilig forrett, fin hvis du har en tung kjøttrett som hovedrett. Du kan også øke mengden av alt og ha den som en vegetarisk hovedrett. 

Tomat- og bønnesalat
(forrett 4 personer)

5 plommetomater
6 fedd hvitløk (finhakket)
2 never grønne bønner
flat persille (finhakket)
olivenolje
pinjekjerner
fetaost

Kok bønnene i noen minutter i saltet vann, men pass på at det fortsatt er god tyggemotstand i bønnene. Ha de over i iskaldt vann og la de renne av. Rist pinjekjernene i tørr panne. Fjern skinnet på tomatene (skjær et kryss med en skarp kvin, ha tomatene i kokende vann i 10-15 sekunder og pell av skinnet. Del tomatene i to og skrap juice og frø over i en bolle. Del opp tomatkjøttet i mindre biter og ha den i en annen bolle. 
Ha godt med olje i en middels varm panne og fres hvitløken i et par minutter (hvis du har for sterk varme svir du hvitløken og den blir ikke noe god). Ha i tomatsaften og frøene, sett opp varmen litt og la dette koke inn til halvparten. Ha i tomatkjøttet, bønnene og persillen. Kok videre til bønnene er varme og ha dette på en tallerken. Strø så pinjekjernene og smuldret fetaost over. 


Ingen kommentarer: