Fennikelsuppe
4 fennikeler
1 bunt vårløk (finhakket)
2 fedd hvitløk (finhakket)
1 ts paprikapulver
1/2 ts tørket chilifrø
1 ss tørket dill
2 terninger hønsebuljong
1,2 liter vann
1 beget crème fraîche
en nevn gressløk
salt & pepper
Fres vårløk, hvitløk, paprikapulver, chili og dill i olje i noen minutter i en kjele. Skjær fennikel i tynne skiver og ha det i kjelen sammen med buljong og vann. Kok opp og la det hele småkoke til du lett kan stikke en gaffel gjennom fennikelskivene. Kjør først gressløk fint i foodprocessoren og ha så resten av ingrediensene i. Ha suppen tilbake i kjelen. Ha i crème fraîche og gi suppen et oppkok. Smak til med salt og pepper.
4 kommentarer:
Jeg må bare spørre: Har du kokkeutdannelse? Jeg blir bare så imponert når du skriver: "Så med minne om den suppen startet jeg i grunnen et forsøk i løse luften - godt ble det".
Snåta: Hehe - ingen kokkeutdannelse her i gården, mer statsvitenskap, sosialantropologi og historie. Men har stor matinteresse, jeg har mange mislykkede matprosjekter bak meg og endel pågangsmot....Stod på kjøkkenet i 10 timer forrige søndag og halvparten av det jeg lagde var mislykket.
Har et tre dagers kurs i thaimat fra Chang Mai, en kveld på kurs på Bølgen & Moi, og en kveld på kurs på Gastronomisk Institutt...
Og maten den er super den :-) Nå skal jeg følge mere med på hva som skjer her hos deg gamle venn. Endelig online igjen hjemme.
Dette er helt klart den BESTE suppen jeg har smakt.
Anbefales på det sterkeste.
Legg inn en kommentar