fredag 17. oktober 2008

Eplemuffins

Jeg skjemmes - jeg glemte nemlig den internasjonale brøddagen i går :-) Når jeg kom på dagen hadde jeg ikke kamera med meg. Men jeg fikk iallefall sett Ingrid Espelid Hovig på nært hold der hun smakte seg gjennom en rekke brød i dommerpanelet på Yongstorget i går. Siden jeg glemte brøddagen får jeg ta det igjen i dag, for i dag er det nemlig den norske epledagen
Er det noen sak å være blogger - her er det bare å benytte seg av allerede definerte fokusområdet. 

Jeg startet dagen i dag med å bake eplemuffins til en kollega som skal ut i svangerskapspermisjon i dag. Jeg har stjålet grunndeigen fra Leila Lindholms A Piece of Cake. 

Eplemuffins

100 gram smør
2 dl melk
skall av en sitron (jeg brukte appelsin)
2 egg
1 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl mel
2 ts bakepulver
litt salt

til eplene
3 epler
smør
kanel
brunt sukker
saften av en appelsin


Sett ovnen på 175 grader. Begyn med å skrelle eplene og skjære de i passe store biter. Stek de i panne med smør, kanel og brunt sukker. Stek i et par minutter på sterk varme før du har oppi saften av en appelsin. La dette koke inn. Sett til avkjøling. 
Pist sammen sukker, egg og vaniljesukker. Smelt smør og ha så melk og sitronskall i. Bland dette i deigen. Avslutt med å ha mel, bakepulver og salt i deigen. Til slutt har du i eplebitene. Jeg fikk 10 store mifiinsformer med denne deigen. Hvis du bruker store muffinsformer trenger de ca. 30 minutter i ovnen. Noe mindre hvis du bruker små former.

4 kommentarer:

Snåta sa...

De muffinsene så himmelske ut;-)

Lekkermunn sa...

Snåta: Ha ha. Tenkt hvis det hadde vært så enkelt. God helg.

Snåta sa...

Ja, noen ganger skulle jeg ønske at man bare kunne knipse og så var det der! Flott bilde iallfall. God helg til deg også.

Maud sa...

Snåta: Jeg har hørt at disse smakte ekstremt godt......