Verbenasorbet
5 dl vann
100 gram sukker
20 gram verbena
Denne oppskriften gir en liten kule til 6 personer hvis du bruker sorbeten som tilbehør til en annen dessert. Hvis du bare skal servere sorbet ville jeg laget dobbel posjon. Ha vann og sukker i en kjele og varm det opp slik at sukkeret smelter. Ta sukkerlaken av varmen og ha i urtebladene. La dette trekke til det blir kaldt og sil så av bladene. Ha sukkerlaken i en ismaskin og kjør den til du har ønsket konsistens. Hvis du ikke har ismaskin heller du blandingen over i en plastbeholder og setter den i frysere. Hver halvtime rører du rundt i sukkerlaken med en gaffel, dermed forhindrer du at den kun fryser til en solid isblokk. Det vil trolig ta deg iallefall 3 timer før du har den ønskede konsistensen.
Foto og gjest: Fredrikke Wetherilt
2 kommentarer:
Blir veldig fristet til å kjøpe ismaskin. Hva koster det og kan den brukes til annet?
Hei - de som har en beholder som må stå et døgn i fryseren før bruk koster fra 400-700 kroner. Hvis du skal ha en som du kan lage is av med en gang - uten å sette noe i fryseren koster fra 4000 og oppover (mest brukt på restauranter). Jeg har en som må i fryseren først - den funger helt fint, men man må jo ha plass i fryseren. Vet ikke om noen andre bruksområder enn is og sorbet..
Legg inn en kommentar