Jeg fikk forespørsel om å ta med en "voksenkake" til en bursdag på søndag. Ønsket var noe som kunne veie opp for fargerike, sukkerfylte og parasollkledde muffins. Denne kaken ble til litt på måfå ettersom jeg har rotet bort boken med mine samlede oppskrifter. Der er det nemlig en veldig god gulrotkake.
Men denne ble god denne også.
Gulrotkake
250 gram revet gulrot
1,3 dl olivenolje
120 gram sukker
2 store egg (eller tre små)
30 gram brunt sukker
2 ts kanel
225 gram mel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 dl mandelflak
kremost
melis
sitronlikør
Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen olivenolje, egg og sukker. Ha så i de tørre råvarene og rør til sist inn gulrot. Smør en form og stek kaken i ca. 30 minutter. Bland sammen kremost, melis og likør til glasur.
2 kommentarer:
Hei! Jeg har nettopp begynt å følge bloggen din. Du tar så vakre bilder - i pastelle eller fulle av farger. Topp, altså!
Den gulrotkaken din minnet meg på en jeg har liggende, med sammalt hvete, brunt sukker og olje. Ordentlig sunne kaker, med andre ord! :)
Janne: Jeg takker og bukker - hyggelig at du liker bildene. Velkommen med din matblogg - hyggelig at det er flere som flettet mat og foto sammen. Ja - er det ikke greit med sunne kaker.
Legg inn en kommentar