fredag 3. oktober 2008

Marokkansk appelsindessert

Denne appelsindesserten går igjen i alle de kokebøkene jeg har som omhandler mat fra Marokko og resten av Nord-Afrika. Jeg kan ikke si at jeg noen gang har fått den servert i Marokko, men det er jo en helt annen sak. Dette er en frisk og lett avslutning på et måltid og passer veldig godt etter en småtung lammetagine (som jeg har tenkt til å lage til dere i neste uke). 

Appelsinsalat

appelsiner
dadler
mandelflak
appelsinblomstvann (eller rosevann)
mynte
kanel

Denne retten blir noe penere hvis du fileterer appelsinene, men det er ikke nødvendig. Skjær først av skallet, før du skjærer skiver av appelsin. Legg de på en tallerken og dryss over strimler av dadler og mynte. Strø så mandelflak over og dynk lett med appelsinblomstvann (det kan stå l'eau de fleur d'oranger på flasken). Hvis du ikke får tak i det kan du bruke rosevann (som finner i flere innvandrerbutikker enn førstnevnte) Ha til slutt litt kanel over det hele



1 kommentar:

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei igjen og takk for svar på mine spørsmål,ble veldig glad for det :0)
Marengs med hylleblomsteddik må prøves!
Lurer på om du kan hjelpe meg...
Skal ha tre venninner over en kveld i neste uke,og har lyst til å lage focaccia og tzatziki.Kan du anbefale noe litt lettvint og vegetarisk?
Kanskje blir det marokkansk appelsindessert som avslutning ;0)
Kjerstiklem