Blandingsforholdet er som med couscous - to deler vann til en del quinoa. Kok opp vannet - skyll quinoaen i sikt og la det koke på svak varme i ca. 15 minutter. Bland litt salt i når quinoaen har trukket til seg alt vannet.
Quinoasalat med feta og granateple
hvit quinoa
cherrytomater
rødløk
1/2 boks sorte bønner
fetaost
sukkererter
granateple
salt&pepper
olivenolje
Kok quinoa som anvist på pakkningen. Skjær små biter av tomater, rødløk og ha det i en bolle med salt, pepper og olivenolje og sukkererter. Skyld bønnene i rennende vann. Bland bønnenen og biter av fetaost sammen med de andre grønnsakene. Når quinoaen er ferdig lar du den kjøle seg litt ned før du blander den ned i bollen. Plukk til slutt frøene ut av et granateple og strø de på toppen av salaten.
4 kommentarer:
Dette så kjempegodt ut - og så spennende med granateple i! Jeg har laget salat med bulgur med god hell også:-)
Såg kjempegodt ut!
Vil berre seie at eg sjølv om eg ikkje legg att kommentarar ofte hjå deg, les bloggen din kvar dag du legg ut noko nytt. Og alt ynskjer eg å lage :)
Ha ein framifrå kveld!
Hei, du finner quinoa i norge, i helsekostbutikker og i noen butikker med sterkt fokus på økologiske varer. sjekk ut bla røtter, www.roetter.no, de tar inn et svensk merke (som andre også tar inn, bla foodstory) som heter Saltå Kvarn. de har virkelig alt, mel, gryn, hermetikk, musli etc. foruten bra utvalg, så har de den kuleste designen! og så ville jeg også si at du har en fin blogg - det er ikke så mange bra matblogger i norge, stå på!
hannepanne
Hannepanne: Takk skal du ha. Jeg har lest endel om Saltå Kvarn på en fantiastisk svensk brødblogg - www.paindemartin.blogspot.com - skal sjekke Røtter. Sist helgs besøk i Sverige gav mer inspirasjon til ren mat. Der snakket alle om Krav-merkning og jeg så at utvalget var veldig mye bedre enn her hjemme.
Ha en fortsatt fin dag.
Legg inn en kommentar