Thailandske blåskjell
(2 personer)
1 kg blåskjell
vårløk (3 vanlige eller 6 tynne fra asiatisk butikk)
3 cm ingefær
1 stilk sitrongress
2 fedd hvitløk
1 boks kokosmelk
1 glass tørr hvitvin
saften av 1/2 lime
2 tomater
koriander
olivenolje
6 limeblader
Rens blåskjellene skikkelig. Jo bedre du renser dem, jo større sjans for at du kan spise suppen i bunn av kjelen uten å risikere tenner og gebiss. Ha olje i en stor kjele og ha i finhakket vårløk, hvitløk, sitrongress og ingefær. La dette frese godt før du har oppi hvitvinen og blåskjellene. Sett på lokk og la dette dampe til blåskjellene åpner seg. Ha i kokosmelk, limesaft, hakkede tomater og limebladene. Rør så lett rundt i kjelen og la kokosmelken bli ordentlig varm. Strø over hakket koriander og server med focaccia og aïoli.
2 kommentarer:
I går lagde jeg Thailandske blåskjell - denne oppskriften slo alt jeg har forsøkt med blåskjell før. Nydelig!!
Jeg vil gjerne ha oppskriftene dine i bokform - løp frem og tilbake mellom PC og komfyr :-) Hva gjør jeg når jeg skal på hytta??
Janke
Janke: Hehe - du må få tråløst på hytta eller leie inn meg da:-)
Så hyggelig at blåskjellene smakte.
Legg inn en kommentar