Det stod nemlig i oppskriften at man godt kunne strø litt ekstra melis over nougaten etter at den hadde tørket noen timer. Det gjorde jeg! Jeg skal den i passelige biter og rullet bitene i litt melis. Så la jeg de i en fin skål. Neste morgen var alt sammen sunket sammen til en kompakt masse. Så jeg tror trikset med denne oppskriften er å skjære opp passende biter og pakke de inn enkeltvis i cellofan. Dette var iallefall verd et forsøk. Godt var det og fransk julestemning ble det.
Fransk nougat
250 gram mandler
150 gram sukker
210 gram honning
1/2 ts vaniljesukker
1 eggehvite
1/4 ts bakepulver
40 gram røde cocktailbær (valgfritt)
40 gram kandisert eller syltet appelsinskal (valgfritt)
melis
Skold mandlene og hakk de grovt. Rist de i oven på 200 grader i ca 15 minutter (til de begynner å bli gyldne). Pisk hviten stiv sammen med bakepulver. Ha sukker, honning og vaniljesukker i en kjele og la det koke opp. Rør hele tiden og kok massen til temperaturen er 112 grader (du trenger et sukkertermometer). Ha den kokende massen av varmen og hell laken sakte ned i den stive eggehviten. Bruk en kjøkkenmaskin og kjør den på full guffe til alt er godt blandet. Deretter senker du farten og pisker i to minutter til. Rør så inn mandler, cocktailbær og appelsinskal. Legg et bakepapir utover benken og strø godt med melis på papiret. Hell massen over og legg et nytt bakepapir på toppen. Ta så en kjevle og rull ut sammen så du har en passende tykkelse. La nougaten tørke et par timer. Skjær den så i passende stykker. Son tidligere nevnt, nougat er ganske klissete, så rull de i melis og pakk bitene inn i cellofan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar